Home Vijesti Klik po klik do fakulteta
Klik po klik do fakulteta PDF Ispis
Srijeda, 31 Listopad 2012 07:18

klik po klikU okviru CARNetovog nastupa na INFO sajmu, prof. Sonja Lušić Radošević održat će radionicu pod nazivom Klik po klik do fakulteta.

 

Polaznici radionice moći će testirati svoja znanja na interaktivnim mini testiranjima portala www.mojamatura.net pripremljenim za INFO sajam,  te detaljnije upoznati portal www.postani-student.hr.

 

Na radionici će predstaviti portal Moja matura, namijenjen svim učenicima srednjih škola koji se za državnu maturu žele pripremati pomoću novih tehnologija. Od njegovog pokretanja 2009.g. objavljeno je nekoliko tisuća interaktivnih zadataka kao i poveznica na interaktivne zadatke. Svi zadaci sadrže automatsku povratnu informaciju čime učenici odbivaju mogućnost samovrednovanja. Održano je nekoliko desetaka webinara – videokonferencija koje su vodili profesori iz raznih dijelova Hrvatske. Svi sadržaji objavljeni na portalu prilagođeni su zahtjevima državne mature, pregledni su i lako dostupni, također i putem društvenih mreža. Da je takav način rada i učenja objeručke prihvaćen od strane učenika iz cijele zemlje dokazuje više od 1 500 000 posjeta učenika, koji žele iskoristiti postojeće internetske obrazovne materijale za učenje i za proširivanje znanja.

Termini održavanja radionica su:
petak, 16.11. 2012. u 12:00 sati
subota, 17.11.2012. u 12:00 sati

Prijava radionice je moguća pomoću elektroničkog identiteta AAI@ edu.hr (ime.prezime@ skole.hr). Broj mjesta je ograničen na 20.

Program događanja na INFO sajmu možete pronaći ovdje.

Header

Svi zadaci sadrže automatsku povratnu informaciju čime učenici odbivaju mogućnost samovrednovanja. Održano je nekoliko desetaka webinara – videokonferencija koje su vodili profesori iz raznih dijelova Hrvatske. Svi sadržaji objavljeni na portalu prilagođeni su zahtjevima državne mature, pregledni su i lako dostupni, također i putem društvenih mreža. Da je takav način rada i učenja objeručke prihvaćen od strane učenika iz cijele zemlje dokazuje više od 1 500 000 posjeta učenika, koji žele iskoristiti postojeće internetske obrazovne materijale za učenje i za proširivanje znana.

postani_student

Od školske godine 2009./2010. zajedno s Državnom maturom uspostavljen  je i  Nacionalni informacijski sustav prijave na visoka učilišta – NISpVU. Sustav prije svega služi online prijavi ispita državne mature i studijskih programa, a dostupan je preko portala Postani student, odnosno adrese www.postani-student.hr.

Također, ovdje kandidati mogu provjeriti i ažurirati osobne podatke, pregledati upisane ocjene, dobiti uvid u rezultate ispita i provjeriti bodovanje svakog zadatka te kreirati vlastitu listu prioriteta za upis na studijske programe i na kraju pratiti privremene, orjentacijske i konačne rang liste.

Dodatno, na samom portalu moguće je pratiti sve obavijesti vezane za rokove, dodatne provjere, dostavu dokumenata, mjesto polaganja, oportunitetne troškove i plaćanje ispita. Na kraju upisnog roka kandidati koji su ostvarili pravo upisa na određeni studijski program dobivaju „upisni broj“ pomoću kojega se i fizički upisuju na visoko učilište, a nekoliko dana nakon ljetnog upisnog roka, ovdje se objavljuje i  popis slobodnih mjesta za jesenski rok.

Prezentacija će obuhvatiti sve korake koji su potrebni za uspješnu prijavu ispita i upis na visoka učilišta putem portala Postani student.