Home Projekti TeachMeet Regional
Prvi regionalni TeachMeet PDF Ispis E-mail

Na prvom virtualnom Teach Meet Regional webinaru, održanom u subotu 10.12.2011. na servisu Live Meeting imali smo priliku poslušati 11 nastavnika iz cijele Hrvatske. Oni su u mikroprezentacijama u trajanju od 3 minute upoznali svoje kolege sa svojim idejama, iskustvima i primjerima dobre prakse.

Predavači su govorili o tome kako upotrebljavaju razne web 2.0 alate u nastavi od I. razreda osnovne škole do IV. razreda gimnazija i strukovnih škola, te u edukaciji učenika s teškoćama u razvoju. Također je bilo riječi o medijaciji odnosno na koji način nastavnici mogu pomoći u sprječavanju sukoba među djecom i mladima.

Teach Meet Regional održan je na servisu Live Meeting kojeg je organizatorima ustupila zajednica Suradnici u učenju. Sponzor događanja bila  je ICT tvrtkab4b i Središnji državni ured za eHrvatsku.

 

b4b 

ehrvatska

 

 

 

TM regional_presenters

Ažurirano Ponedjeljak, 16 Siječanj 2012 07:18
 
TeachMeet Regional PDF Ispis E-mail

tm_onlineTeachMeet je vrsta seminara na kojem nastavnici u kratkoj prezentaciji govore o svojem projektu, žele podijelti svoje iskustvo ili predstaviti svoju  ideju. Prezentacije obično traju 3 ili 7 minuta, a nakon isteka tog vremena prezenter mora napustiti pozornicu i mikrofon predati slijedećem nastavniku. To čini TeachMeet vrlo dinamičnim pa je zbog toga, ali i zbog svog neformalnog kakaraktera posato vrlo popularan oblik stručnog usavršavanja nastavnika te se organizira u raznim dijelovima svijeta.

Na žalost, mnogi od nas ne mogu sudjelovati  zato što se takva događanja ne organiziraju kod nas. Zato smo mi u Udruzi Samo jedan klik osmislili TeachMeet ONLINE kojim ćemo povezati sve one nastavnike koji žele podijeliti svoje ideje, svoju kreativnost i svoju strast prema podučavanju sa svojim kolegama.

Ažurirano Ponedjeljak, 16 Siječanj 2012 07:12