Home Projekti Moja matura Moja matura
Moja matura

U sklopu Udruge Samo jedan klik djeluje portal Mojamatura.net na kojem se učenici diljem Hrvatske putem udaljenog učenja besplatno pripremaju za ispite Državne mature.

Dovoljan je samo jedan klik koji učenicima otvara niz zadataka iz matematike, informatike, engleskog i njemačkog jezika i drugih predmeta.

Ovakav način učenja pokazao se izuzetno motivirajućim za učenike o čemu svjedoče impresivne brojke od više od 815 000 jedinstvenih posjetitelja u dvije godine postojanja Portala te više od 6500 obožavatelja na Facebooku.

Osim interaktivnih zadataka s trenutnom povratnom informacijom koje učenici koriste za pripremu za državnu maturu te stalne interakcije s maturantima putem njima bliskih društvenih mreža, u ožujku smo pokrenuli jedinstvenu volontersku inicijativu na ovim našim prostorima. Organizirali smo 12 besplatnih online predavanja - webinara - za maturante iz predmeta koji se polažu na državnoj maturi u kojima su profesori iz raznih škola iz Hrvatske volonterski održali prezentacije o strukturi ispita, obrazovnim ishodima, tipovima zadataka te odgovarali na brojna pitanja maturanata. Odaziv maturanata bio je iznad svih očekivanja, a preuzete snimke webinara ugodno su nas iznenadile te pokazale da je ovakav način učenja upravo ono što današnjoj generaciji i odgovara. Npr. snimka webinara iz hrvatskog preuzeta je više od 900 puta.

 Opširnije o projektu: http://mojamatura.net/o-nama

Pozivamo donatore i sponzore da nam pomognu da udaljeni način učenja prenesemo i na druge predmete.

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Facebook: http://www.facebook.com/mojamatura

Twitter: @mojamatura

Ažurirano Ponedjeljak, 16 Siječanj 2012 07:51