Home
S proljećem PDF Ispis
Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 12:05

Na EduBlogs Awards osvojili smo treće mjesto! Ponosni smo na to s obzirom da iza našeg Teachmeeta stoji samo malo ekipa od tri člana, koji TeachMeet susrete održavaju u svoje slobodno vrijeme.

20. travnja održali smo i četvrti po redu TeachMeet na kojem se kao i na prethodna tri okupilo nekoliko desetaka sudionika iz cijelog svijeta kako bi poslušali ideje, projekte i primjere dobre prakse svojih kolega koji su ih predstavljali.

Portal Moja matura i dalje redovito objavljuje materijale za pripremu za maturu. Iako smo mislili da ove godine prvi put nećemo držati webinare za maturante, ipak smo u zadnji tren naišli na razumijevanje Gradskog ureda za obrazovanje te ćemo  zahvaljujući njihovoj donaciji organizirati novu seriju weibnara.

 
Nominacija za TeachMeet Int'l PDF Ispis
Utorak, 04 Prosinac 2012 17:15

eddies nom-PD-2a900otS neizmjernim zadovoljstvom i ponosom primili smo obavijest o nominaciji TeachMeet Int'l za najbolje stručno usavršavanje u 2012.g . na australskim Edublog Awards 2012.

Ponosimo se također i brojkama o sudionicima:

  • 67 nastavnika iz 40 zemalja sa svih 6 kontinenata na 3 virtualna internacionalna susreta
    20 nastavnika na 2 regionalna vritualna susreta i
    44 nastavnika na t3susreta uživo.
    Nadalje, to sve ne bismo mogli napraviti da nije bilo potpore najprije od strane Udruge Suradnici u učenju, a onda od strane CARNeta, pogotovo naše drage Branke Vuk i Hrvoja Lisca.

Zato vas pozivamo da date glas za naš i vaš Teachmeet tako da kliknete na VOTE HERE, zatim da iz padajućeg menija odaberete OPEN PD, kliknete na kružić pored TeachMeets i na gumbić VOTE koji se nalazi ispod popisa nominiranih. Svaki dan možete glasati jednom i to sve do 09.12.2012.

Ovo je četvrti put za redom da Edublog nominacije dolaze u Hrvatsku. Do sada je tri put nominiran wiki Greetings from the world koji vodi Arjana Blažić i koji je pobijedio u kategoriji za najbolji obrazovni wiki 2009. i 2010.g.

 

 
Klik po klik do fakulteta PDF Ispis
Srijeda, 31 Listopad 2012 07:18

klik po klikU okviru CARNetovog nastupa na INFO sajmu, prof. Sonja Lušić Radošević održat će radionicu pod nazivom Klik po klik do fakulteta.

 

Polaznici radionice moći će testirati svoja znanja na interaktivnim mini testiranjima portala www.mojamatura.net pripremljenim za INFO sajam,  te detaljnije upoznati portal www.postani-student.hr.

 

Na radionici će predstaviti portal Moja matura, namijenjen svim učenicima srednjih škola koji se za državnu maturu žele pripremati pomoću novih tehnologija. Od njegovog pokretanja 2009.g. objavljeno je nekoliko tisuća interaktivnih zadataka kao i poveznica na interaktivne zadatke. Svi zadaci sadrže automatsku povratnu informaciju čime učenici odbivaju mogućnost samovrednovanja. Održano je nekoliko desetaka webinara – videokonferencija koje su vodili profesori iz raznih dijelova Hrvatske. Svi sadržaji objavljeni na portalu prilagođeni su zahtjevima državne mature, pregledni su i lako dostupni, također i putem društvenih mreža. Da je takav način rada i učenja objeručke prihvaćen od strane učenika iz cijele zemlje dokazuje više od 1 500 000 posjeta učenika, koji žele iskoristiti postojeće internetske obrazovne materijale za učenje i za proširivanje znanja.

Termini održavanja radionica su:
petak, 16.11. 2012. u 12:00 sati
subota, 17.11.2012. u 12:00 sati

Više...
 
Dva TeachMeeta i jedan StudentsMeet PDF Ispis E-mail

Izuzetno nam je drago pozvati vas na čak tri događanja koja organiziramo u studenom, u suradnji s CARNetom:

logo01

TeachMeet CUC održat će se 13. studenog u 14:00 sati na CUC- u na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Dodatne informacije možete također potražiti na web strancama CUC-a.

stm info logo2

StudentsMeet INFO održat će se 17. studenog u 11:00 sati na INFO sajmu na Zagrebačkom velesjamu. Dodatne informacije možete potražiti na CARNetovim stranicama o INFO sajmu.
tmLive info logo2 TeachMeet INFO održat će se 17. studenog u 10:00 sati na INFO sajmu na Zagrebačkom velesjamu. Dodatne informacije možete potražiti na CARNetovim stranicama o INFO sajmu.

Prijave za predavače su otvorene!

 

 
Održan 3. virtualni TeachMeet Int'l PDF Ispis
Petak, 12 Listopad 2012 21:26

U subotu, 29. 09. održan je treći po redu virtualni TeachMeet Int’l. Bilo je prisutno 20 predavača iz 16 zemalja te još tridesetak posjetitelja u publici iz mnogih drugih zemalja iz cijelog svijeta. Adobe je ovaj put bio poslušan kao nikad prije, inspirativni predavači su prezentirali zanimljive alate i projekte, publika je bila divna, komentari u chatboxu fenomenalni, Twitter je vrvio od Sonjinih screenshotova, a Bart i Arjana su svoj entuzijazam prenijeli na sve sudionike pa su tako na kraju svi plesali – što na pozornici, što u chatboxu.

Pogledajte u Sonjinoj prezentaciji tko je sve sudjelovao u TeachMeet i o čemu su pričali.

 

 
tmi3 sonja

 

 

 

 
TeachMeet Int'l - 29/09/12 PDF Ispis
Subota, 18 Kolovoz 2012 19:52

Novi virtualni TeachMeet Int'l održat će se 29. rujna 2012. Prijave za trominutne prezentacije na engleskom jeziku su otvorene.Prijavite se i ispričajte kolegama iz cijelog svijeta što i kako radite sa svojim učenicima.

 
Webinari za DM 2011./2012. PDF Ispis
Srijeda, 16 Svibanj 2012 07:53

Ovogodišnji ciklus webinara po predmetima zastupljenima na državnoj maturi započeo je 14.05.2012. i traje do 06.06.2012. Udruga organizira ovaj ciklus webinara u suradnji s NCVVO-om i CARNetom. Pokrovitelj webinara je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Medijski pokrovitelj je RTL.

Statistika  webinara:

9 profesora iz Zagreba, Ogulina, Varaždina, Vinkovaca i Đakova

11 predmeta

14 webinara

Ističemo da je sudjelovanje maturanata na prom webinaru ovogodišnjeg ciklusa, koji je održala prof. Marijana Smolčec bilo iznad svih očekivanja. Više od 700 maturanata pratilo je događanje direktnim uključenjem u Adobe ili putem live streaminga.

Ovim putem pozivamo donatore da svojim donacijama doprinesu ovoj jedinstvenoj inicijativi.

 

 

 
TeachMeet Live PDF Ispis
Ponedjeljak, 09 Travanj 2012 19:46

Prvi TeachMeet Live u Hrvatskoj održat ce se u subotu 21.04. 2012. u 10:30 sati u Sveučilišnom računskom centru, Josipa Marohnića 5 u Zagrebu. TeachMeet Live organizira Udruga Samo jedan klik u suradnji s CARNetovom E-learning akademijom.

 

Pozivamo nastavnike sa svih razina obrazovnog sustava iz Hrvatske i susjednih zemalja da podijele svoja iskustva, ideje i primjere dobre prakse u kratkim, trominutnim prezentacijama na prvom TeachMeet susretu uživo.

Ukoliko želite prezentirati na prvom hrvatskom TeachMeet susretu uživo, molimo da ispunite ovaj obrazac.  Molimo da prezentaciju pošaljete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. organizatora najkasnije do 19.04.2012. u 12:00 sati.

 
2. TeachMeet Regional PDF Ispis
Petak, 09 Ožujak 2012 13:40

U subotu 10.03. u 11:00 sati naša Udruga organizira 2. regionalni Teachmeet. Sudjelovat će nastavnici iz Hrvatske i Srbije koji će održati kratke, trominutne prezentacije u kojima će predstaviti svoje ideje, projekte i web 2.0 alate. TeachMeet će se odvijati na web kolaboracijskom alatu Adobe Connect Pro, a organiziramo ga u suradnji s CARNetom. Voditelji su Arjana Blažić ii Sonja Lušić Radošević.

Više informacija potražite na TeachMeet Regional.

 
TeachMeet Int'l 03/03 = 33 PDF Ispis
Utorak, 28 Veljača 2012 18:14

U subotu 03.03. u 10:00 sati naša će Udruga ponovo ugostiti nastavnike iz cijelog svijeta - ovaj put sa šest kontinenata. 33 nastavnika iz 20 zemalja održat će 33 kratke, trominutne prezentacije u kojima će predstaviti svoje ideje, projekte i web 2.0 alate. Svi će oni sudjelovati na 2. Teachmeet Int'l susretu koji će se odvijati na web kolaboracijskom alatu Adobe Connect Pro. TeachMeet Int'l organiziramo u suradnji s CARNetom, a voditelji su Arjana Blažić, Bart Verswijvel i Sonja Lušić Radošević.

Dođite, poslušajte i pronađite inspiraciju za svoje projekte. Za sudjelovanje na TeachMeetu potrebno je slijediti ovu poveznicu. Upute o upotrebi ACP alata možete pronaći ovdje, a popis predavača i njihovih prezentacija kao i ostale detalje potražite na TeachMeet Int'l.

 
StudentsMeet PDF Ispis
Nedjelja, 12 Veljača 2012 12:20

StudentsMeet koji smo održali u utorak 7. veljače bio je prepun entuzijazma, adrenalina, pozitvne energije i dobrih vibracija te se o njemu i dalje govori i piše  na društvenim mrežama i blogovima. Cilj ovog webinara ili online konferenicje za učenike bio je zamijeniti tradicionalne uloge učlenika i nastavnika i učenicima dati riječ i priliku da podučvaju ne samo svoje nastavnike, nego i svoje vršnjake. Sudjelovalo je 30 učenika iz 10 škola iz Belgije, Hrvatske, Italije, Mađarske, Rumunjske, Velike Britanije i Turske. Učenici su održali 20 kratkih prezentacija u kojima su prenijeli svoja znanja i iskustva i govorili o svojim projektima i idejama. Sve detalje o ovom webinaru, prvom ovakve vrste na svijetu, potražite na web stranici Studentsmeet.

 
Pozivnica za TeachMeet Int´l 03.03. 2012. u 10:00 sati PDF Ispis E-mail

Jeste li napravili neki sjajan projekt sa svojim učenicima? Jeste li koristili korisne web 2.0 alate u svojoj nastavi? Željeli biste svoja iskustva i ideje predstaviti na engleskom jeziku na međunarodnom TeachMeet-u? Možete li to učiniti u vremenu od tri minute? Pridružite nam se!

Više...

 
Pozivnica na StudentsMeet PDF Ispis E-mail
Utorak, 31 Siječanj 2012 21:20

Mi u Udruzi Samo jedan klik znamo da uloga nastavnika u današnjem razredu nije više ista onakva kao što je nekad bila. Nastavnici su danas samo moderatori u nastavnom procesu u kojem učenici preuzimaju odgvornost i kontrolu nad svojim učenjem. Učenicima dajemo priliku da govore o svojim idejama i projektima, te vas pozivamo na StudentsMeet koji će se održati u utorak 07.veljače 2012 u 10:00 sati. Učenici iz 11 škola iz sedam zemalja imat će priliku svojim vršnjacima i svojim nastavnicima predstaviti svoj rad.

StudentsMeet će se održati na LiveMeeting webinaru, a za sudjelovanje je potrebno slijediti ovu poveznicu u virtualnu učionicu koja će biti otvorena pola sata prije početka webinara.

 
Pozivnica na 2. TeachMeet Regional 10.03. 2012. u 11:00 sati. PDF Ispis E-mail

Jeste li napravili neki sjajan projekt sa svojim učenicima? Jeste li koristili korisne web 2.0 alate u svojoj nastavi? Željeli biste svoja iskustva i ideje predstaviti na svojem materinjem jeziku? Možete li to učiniti u vremenu od tri minute?

Više...

 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 1 od 2